21 Temmuz 2014 Pazartesi

AQUA TOTS (23.04.2014)

                                       

Asya Minel yıkanmayı çok seviyor, sanırım çoğu çocuk gibi. Çalıştığım için haftasonlarına çok önem veriyorum,kaliteli geçsin istiyorum,kendimi parçalıyorum hatta =) Onu yormadan sevebileceği ne yapabilirim diye tüm gün düşünüyorum açıkçası. İnstagram aracılığı ile AQUA TOTS'u keşfettim. Aradım randevu aldım. ilk ders DENEME DERSİ olarak yapılıyor,hiç bir ücret alınmıyor ve kayıttan sonra başlayacak eğitimin süresi ile aynı sürede deneme dersi yapılıyor. Etilerde ve bulunması kolay bir yerde. Çalışanlar çok ilgili,ortam çok güzel,insanın çocuk olası geliyor hatta.

Bana biraz zamanı az geldi 30 dakika olarak. Muhakkak çocuğun suda kalma süresi vs gibi etkenler düşünülerek profesyonel olarak ayarlanmıştır ama suya adım attığınız an dakikanız başlıyor, hatta şöyle; havuza girmeden duşa giriyorsunuz bebeğinizle suya alışması adına,daha sonra havuzu giriyorsunuz bu sürede öyle telaşlı bir ortam var ki ben biraz gerildim. Zamanla yarışıyor öğretmenler,konuşmalardan ve ders işleyişten çıkardığım sonuç bu. Belki kayıttan sonra bu şekilde değildir,ama çocuk suya tam alışıyor,karşısında hiç tanımadığı biri hatta birlikte ders işlediği bir çocuk ve annesi etti tanımadığı 3 insan,ve yan tarafında yine birden fazla kişi. Sağa sola bakarken bir şeyler anlamaya çalışırken bir de komutlara uymaya çalışan bir anneyle suda değişik hareketler yapmaya çabalıyor. Tam alıştı derken süre bitiyor.Suyun sıcaklığı çok güzel 32 derece. Güvenlik olarak çok iyiler havuzun boyu 140 ve öğretmeni 1 kol boyu uzağında sadece. Havuzun temizliği ozon ile yapılıyor bence en güzel yanı bu kimyasal olmaması. Camlı bir alan olması ve izleme yerlerinin olması çok güzel. Mesela biz dede,anneanne,baba maile gittik.=)

Ders bittikten sonra o sıcacık alandan çıkıp,bebeklere özel alana geçiyorsunuz havlu ile. Donanımı süper. Kilitli dolaplar,fön makineleri,mama sandalyeleri,bebek şampuanı, hatta bebek bezi bile bulunuyor. En kötü yanı derslere biri ile gitmek mecburiyetinde olmak. Havuzdan çıktıktan sonra,hemen çocuğu giydirmek,kurutmak gerekiyor, ki kendimizde mayolu ve ıslak oluyoruz. Tamam biz önem sırasında her zaman çocuktan sonra geliyoruz ama birinin çocuğa bakması gerekli ki duş alıp,giyinebilelim. Çocuğu başka birin- görevli olsa dahi,benim teslim etmem mümkün değil. Yani yanımda sürekli annemi veya bir bayan yakınımı götürmem gerekecek. (Başka bayanlar da olduğu için erkek giremiyor) 

Ben biraz tez canlı  olduğumdan ve Minel hususunda çok titizlendiğimden,haftada 1 gün 30 dakika için ne bu eziyeti Minel'e ve yanımda getireceğim kişiye yaşatmak ne de kendim yaşamak istemedim.

Bizim için güzel bir anı olarak kaldı. Evi yakın olan ve bir yakını ile gidebilecek olan,ya da 'Ben hallederim yaa! ' diye düşünen anneler varsa ki muhakkak vardır,sonuçta bir sürü insan kursa gidiyor; çocuk için güvenli ve çok eğlenceli. En güzel yanı da; sudan çıktıktan sonra ne varsa yiyor ve en az 3-4 saat uyuyor =) 


Bunlarda bizim resimlerimiz;

















UZMAN GÖRÜŞLERİ;



Bebekleri havuz ortamına alıştırmak ve gerekli ana becerileri çocuklara
ve ebeveynlere kazandırmak için tasarlanmıştır. Eğitim boyunca sosyal
etkileşimi ve eğlenmeyi teşvik eden bir ortamda ebeveyn ve bebekler
suya alışma tekniklerini, başlangıç seviyesinde nefes kontrolü ve su
yüzünde kalabilmeyi, baloncuk çıkarmayı, suya girip çıkma,
sırt üstü durma ve ayak çırpma tekniklerini öğrenirler

Avrupa'da bebeklere her şey stres altında olmadan, oynayarak ve şarkı söyleyerek öğretilir. Çocuklar rahat olmalı, gülümsemeli, ileri yaşta sudan korkmamalı...
Bebekler ile yüzmeye evde, küvette başlayıp havuzda devam ederiz. Yeni doğan bebekler ile yüzmeye başlamak cok yararlıdır; çünkü bebeğin doğmadan önceki ortamını sunarız ve bu da bebeği rahatlatır. Küçük bebekler suda bacakları ile daha kolay hareket edebildikleri için bağırsaklarını da çalıştırırlar ve gaz çıkarma sorunları olmaz. Bunun yanısıra yüzmek, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Her dersten önce teorik ve egzersiz bölümü vardır. Bu ders boyunca, ebeveynler bebekleri nasıl tutmaları ve onlar ile nasıl çalışmaları gerektiğini öğrenirler. Bu periyot çocukların yeni ortama alışabilmeleri için çok önemlidir. Yüzme derslerine doğrudan havuzda başlayan bebekler farklı aküstik ve ortam yüzünden stres altındalardır ve daha çok ağlayabilirler. Bebeklere nefes tutma refleksini kullanarak nefes tutmayı ve bebeklerin özel vücüt ağırlığı sayesinde kolayca suyun üzerinde yatmasını öğretebiliriz. Daha sonra da dalmayı, suya atlamayı, suda oryantasyon gibi aktiviteleri öğretiyoruz. 18 aylık bebeklere yavaş yavaş yüzme stillerinin temellerini , iki yaşında da bazı yüzme stillerini öğretmeye başlıyoruz. O zamana kadar yüzmekten daha çok su ile güzel ve sevgi dolu ilişki yaratmak ve ebeveyn-çocuk arasındaki bağı güçlendirmek amaçlanır. Bebeklikten itibaren yüzmeye başlayan çocuklar suyun üzerinde ve suyun altında çok daha doğal davranır ve sudan korkmazlar. Oynayarak yüzmeyi öğrenmelerinin dışında otoriteyi dinlemeyi ve dikkat etmeyi öğrenip ,sosyal iletişimini de daha kolay kurmaya başlarlar. Bu çocukların  kreşe veya anaokula alışma sorunları çok daha azdır.

Suda yapılan aktivitelerin bebeğin fiziksel, zihinsel ve sosyal 
becerilerini de güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Suda hareket
ederken bebek başını kaldırır, sağa sola ve öne arkaya hareket 
ettirir. Bu sayede boyun kasları güçlenir. Kolların ve bacaklarını 
ritmik ve uyumlu bir şekilde kullanmayı öğrenir. Ayaklarını ve 
kollarını hareket ettirdiğinde suda bir etki yarattığını fark 
eder. Böylece olaylar arasında neden ve sonuç ilişkisi 
kurabilir. Ayrıca ayaklarını çırptığında suda 
ilerleyebileceğini görür ve önemli bir zihinsel beceri olan problem 
çözme becerisinin bir örneğini sergiler. Anneye/babaya yaklaşmak
istiyorsan ayaklarını çırpmalısın...:) Süreli olan su aktivitesi sayesinde 
diğer bebeklerle ilk sosyalleşme deneyimini yaşar. 


http://www.aqua-tots.com.tr/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder